Suomalaispuolustaja Olli Määtän edustama London Knights jäi nuolemaan näppejä Kanadan junioriliigojen mestaruusturnauksen finaalissa Memorial Cupissa. Tappio oli harmillinen sillä joukkue voitti neljän joukkueen alkusarjan, mutta kaatui finaalissa Shawinigan Cataractesille jatkoajalla lukemin 2-1. Cataractes pääsi turnaukseen isäntäjoukkueen ominaisuudessa, mutta ansaitsi voittonsa voittamalla kaikki kolme Kanadan eri junioriliigan mestaria matkalla mestaruuteen.

Ottelun ratkaisijaksi nousi Cataractesin hyökkääjä Anton Zlobin, joka tasoitti pelin 1-1:een toisessa erässä ja teki voittomaalin jatkoajalla pelikellon näyttäessä aikaa 77.51. Hänet valittiin myös finaalin parhaaksi pelaajaksi. Olli Määttä pelasi varmaa peruspeliä, tehoja ei tullut, mutta ei myöskään maaleja omiin hänen kentällä ollessaan.

Venäläistä Zlobinia ei ollut rankattu kärkipelaajien joukkoon kesän NHL-varaustilaisuudessa, mutta tällä suorituksella hän varmastikin kiinnitti monen joukkueen huomion. JYP-kasvatti Määttä on kerännyt kauden aikana kehuja, ja on NHL:n varaustilaisuuden ennakkoarvailuissa sijalla 8. Pohjois-Amerikassa pelaavista kenttäpelaajista.