Stanley Cup -finaalissa pelaavat vastakkain Los Angeles Kings ja New Jersey Devils. Jälkimmäinen finalisti selvisi Devilsin voitettua kotonaan kuudes kohtaaminen New York Rangersia vastaan 3-2.

Ottelu venyi aina jatkoajalle asti, jossa ratkaisun survoi sisään lopulta sentteri Adam Henrique.

Joukkueen supertähti ja toisen maalin tekijä Ilja Kovaltshuk oli tuskin ehtinyt saada luistimia jalastaan, ennen kuin hän jo maalaili kuvia seuraavasta kierroksesta.

– Kamalinta on se jos häviämme. En halua edes miettiä sitä. Luulisin, että voimme hoitaa homman loppuun, hän sanoi nj.comin mukaan.

– Me olemme Stanley Cup -finaalissa syystä. (Kings) on pelannut vieraissa todella hyvin koko pudotuspelit, mutta en usko, että he ovat kohdanneet sellaista joukkuetta kuin me.

Rangers-pelaajat eivät ottelun jälkeen olleet yhtä lailla juttu tuulella, mutta Devils-valmentaja Peter DeBoer kertoi, että hänen kollegansa Rangers-organisaatiossa, John Tortorella, tuli juttelemaan ottelun jälkeen.

– Hän oli hyvin tyylikäs. Hän tuli luokseni ja kätteli. Mitään muuta siinä ei ollut.

Tortorella itse kehui joukkueettaan tappiosta huolimatta.

– Minä pidän todella siitä, mitä meillä täällä on. He kehittivät identiteetin, oman ajattelutavan ja minusta se näkyi tänään, valmentaja sanoi NY Timesin mukaan.

Ensimmäinen finaalikohtaaminen pelataan Newarkissa ensi viikon keskiviikon ja torstain välisenä yönä.