© Kuva: Juha Tamminen

Säilyykö Leijonien nollataika Kazakstania vastaan?

Suomi kohtaa MM-kisojen alkusarjan päätösottelussa ennakkoon selvästi heikomman Kazakstanin.

Leijonilla on kahden tappion jälkeen tänään ryhtiliikkeen paikka. Suomi on etukäteiskaavailuissa selkeä suosikki Kazakstania vastaan.

Joukkueet ovat kohdanneet MM-historian aikana vain kertaalleen. Tämä tapahtui vuonna 1998 Sveitsissä, jolloin Suomi pesi vastustajansa selvin 4-0-numeroin. Suurimpina tehomiehinä häärivät todelliset Leijona-legendat Raimo Helminen ja Ville Peltonen tehoin 1+2. Maalilla nollapelin torjui keväällä uransa päättänyt Ari Sulander.

Kazakstan on toki pystynyt maalintekoon Leijonia vastaan arvokisoissa, sillä joukkueet olivat kaukalossa samana vuonna jo aiemmin eli Naganon olympialaisissa. Tuolloin voittajasta ei kuitenkaan jäänyt epäselvyyttä Suomen pestessä Kazakstanin peräti 8-2.