Sports Pro on julkistanut vuosittaisen listansa maailman 50 arvokkaimmasta urheilijasta. Listalle mahtuu kaksi jääkiekkoilijaa.

Sijalla 33 on Pittsburgh-hyökkääjä Evgeni Malkin.

– Vaikkakin vetäytyneempi kuin hänen maanmiehensä ja NHL-kilpailijansa Aleksandr Ovetshkin – ainoa Malkinia aiemmin draftattu pelaaja vuonna 2004 – Malkinin kehittyvä englannin taito ja kasvava kannattajajoukko asettavat hänet uudenlaiseen valokeilaan Yhdysvalloissa.

– Maailman mittakaavassa hänen tähtensä on myös nousussa – juuri kun hänen kotiolympiakisansa lähestyvät.

Aleksandr Ovetshkin on lehden arviossa jääkiekkoilijalle uskomattoman korkealla sijalla 11. Sports Pro uskoo, että vaikeuksissa parin vuoden ajan ollut venäläinen on kaikkea muuta kuin entinen tähti.

– Ovetshkinilla on ollut kirjava vuosi NHL:ssä, mutta hetki, jota varten hänen loistokas uransa on rakentunut, tulee pian vastaan.

– Washington Capitalsin kapteeni on ollut Sotshin 2014 vuoden olympialaisten lähettiläs vuodesta 2009 ja on jo nyt maansa suurin urheilutähti. Hänen tavoitteensa johdattaa taitava, mutta alisuoriutuva joukkue ykköseksi tullee olemaan Venäjän talvikisojen merkittävin tarina.

– Washingtonissa Ovetshkin on yksi liigan suurimmista vetonauloista. […] Jään ulkopuolella hän on tapaillut venäläistä tennispelaajaa Maria Kirilenkoa ja tuottanut kolumnirivejä molemmin puolin Beringinsalmea.