Se oli jo tiedossa, mutta nyt siihen saatiin ainakin orastava vahvistus: Suomella on huippuveskari maalitolppien välissä.

Leijonat saa kiittää hyvin pitkälti Kari Lehtosta, että täydet MM-pisteet napsahtivat laariin. Valko-Venäjällä oli perjantaina se kuuluisa ”momentum”, jota se ei kyennyt hyödyntämään. Kolmannessa erässä tarvitiin Lehtosen taitoa ja kylmähermoisuutta punaisten vyöryessä kohti Leijona-maalia.

Avauserä oli kirkkaasti Leijonien heiniä. Avausmaali syntyi ajassa 19.18, kun Janne Niskala veti ranteella ylämummoon. Syöttäjinä operoivat Mikko Koivu ja Mikael Granlund. Katso avauserän tapahtumat tästä.

Toinen erä oli jo tasaisempi, mutta punaisten veskari Vitali Koval torjui kuin hurmiossa. Kovalin otteista huikui Lehtosen tavoin varmuus – kiitos suomalaisen maalivahtivalmennuksen, sillä Koval on ollut pari vuotta härmäläisessä torjuntaopissa Jussi Parkkilan ja Sakari Lindforsin silmien alla.

Katso toisen erän tarkemmat tapahtumat tästä.

Kolmas erä meni sitten jo punaisille, mutta Lehtonen ei antautunut kertaakaan. Tuplajäähy sekoitti Leijonien pasmat.

Katso päätöserän tapahtumat tästä.

Summa summarum: Turnaus on nuori ja peli kehittyy. Alkusarjassa on vielä kuusi peliä aikaa hioa pelikirjan sivut kuntoon. Leijonat kohtaa seuraavaksi Slovakian sunnuntaina.