Otteluraportti: Leijonat hukkasi hyvän otteen – arvokas opetus jatkoa ajatellen

Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin

Leijonien ottelu Kanadaa vastaan alkoi lupaavasti, mutta lopulta käteen jäi karvas 3-5-tappio.

Suomi tuli avauserään hurjalla sykkeellä lähti viemään peliä isännän ottein. Leijonat teki avausosuman vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Antti Pihlström osui rystyltä. Lisää seurasi erän puolivälin paikkeilla, kun kapteeni Mikko Koivu iski Suomen kahden maalin johtoon. Avauserä oli kokonaisuudessaan selvästi Leijonien heiniä. Katso tarkemmat tapahtumat tästä.

Toiseen erään Kanada lisäsi liikettä selvästi. Se tekikin 1-2-kavennuksen noin viiden minuutin pelin jälkeen, kun Suomen puolustus pelasi löysästi. Leijonat kuittasi tilanteen hetken kuluttua Jussi Jokisen yv-maalilla. Erän loppupuoli sujui punapaitojen tahtiin ja Suomen johto suli. Kanada teki kaksi maalia ja toiselle erätauolle mentiin tilanteessa 3-3. Katso toisen erän tapahtumat tästä.

Päätöserässä Leijonat ei pystynyt palaamaan avauserän tasolle. Suomen johtomaali oli kuitenkin lähellä, kun Pihlström osui tolppaan. Hetki tämän jälkeen Kanada siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon. Pihlström osui myöhemmin maalin pystyputkeen toistamiseen, mutta sen lähemmäksi Leijonat ei enää päässyt. Kanada teki viimeisen tyhjiin ja aiheutti Leijonille ensimmäisen tappion. Katso päätöserän tapahtumat tästä.

Vaikka pelistä on päällimmäisenä mielessä ankara pettymys, niin ottelu oli hyvin opettavainen. Peliotteen hukkaaminen ja kiekon roiskiminen oli silmiinpistävää. Valmennus perkaa varmasti pelin tarkasti läpi, jotta siitä saisi maksimaalisen hyödyn irti.

Leijonat yrittää palata voittokantaan äitienpäivänä, jolloin vuorossa on huippupeli USA:ta vastaan.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin