Pronssiottelu oli suomalaisittain kaksijakoinen. Avauserän heikon esityksen takia Suomi joutui kahden maalin takaa-ajomatkalle eikä loppukiri tuonut tasoitusta. Näin Tshekki vei MM-pronssia maalein 3-2.

Peli lähti liikkeelle varovaisesti. Leijonien otteet olivat hapuilevia ja Suomi tuntui tyytyvän lähinnä virheiden välttelyyn. Tshekki teki 1-1-maalin, mutta Mika Pyörälä toi Leijonat tasoihin. Avauserän loppu oli sysimusta ja Tshekki osui kahdesti. Leijonien kenttäpelaajien virheet sekä maalivahti Petri Vehasen epäonnistumiset tiesivät sitä, että erätauolle menttin Tshekin 3-1-johtolukemissa. Lue erän tarkemmat tapahtumat tästä.

Suomi aloitti toisen erän paremmalla ilmeellä. Leijona-valmennus teki ketjuihin joitakin viilauksia ja muutokset piristivät sinivalkoisten otteita. Muutamia maalipaikkojakin syntyi, mutta tshekkiveska Jakub Stepanek oli mies paikallaan. Myös Leijonien veräjänvartija Vehanen piristyi avauserästä selvästi ja mies otti muutaman tärkeän kopin. Lue toisen erän tapahtumista lisää tästä.

Päätöserään Leijonat löysi yhden lisävaihteen. Hurja yritys tuotti lopulta tulosta, kun Jussi Jokinen toi ylivoimalla Suomen maalin päähän. Kolmas erä oli kokonaisuudessaan Leijonien hallintaa. Tasoitusosuma jäi kuitenkin syntymättä, vaikka maalipaikkoja oli useita. Katso kolmannen erän tarkemmat tapahtumat tästä.

Näin Leijonien kotikisat päättyivät pettymykseen. Tshekki vei pronssiset lätkät ja Suomen kohtalona oli tyytyä neljänteen sijaan.

(Pelaa Venäjä-Slovakia NordicBetille 50 euron riskitön veto kertoimilla: 1,32 – 5,80 – 6,50)