Nyt heti hereillä, Leijonat – ”Oltiin ongelmissa Valko-Venäjää vastaan maaottelussa”

Leijonien avausvastustajaa Valko-Venäjää ei sovi aliarvioida. Perinteisesti turnausten avausottelut ovat hankalia, kun hypätään harjoituksista tositoimiin.

Leijonat pelasivat MM-leirityksen aikana kaksi kertaa suomalaisvalmentaja Kari Heikkilän valmentamaa Valko-Venäjää vastaan – ensimmäisessä 5-0-voitto, mutta toisessa ottelussa 2-1-voitto vasta voittomaalikilpailussa. Leijona-joukkue antaa arvoa Heikkilän työlle vastustajan peräsimessä.

– Valko-Venäjällä on runsaasti taitoa joukkueessa. Se on melkein kuin KHL-liigassa pelaavan Dynamo Minskin seurajoukkue. Heikkilä on tuonut siihen vähän suoraviivaisuutta ja joukkuepeliä lisää, KHL:ssä itsekin pelaava Leijona-hyökkääjä Petri Kontiola pohti ottelun aattona.

– Meidän ensimmäisessä pelissä oltiin heitä vastaan hyviä ja toisessa oltiin ongelmissa. Hyvä startti meiltä tähän, niin eiköhän he kaadu tänään.

Päävalmentaja Jukka Jalonen näkee myös, että Valko-Venäjä voi olla hankala vastustaja.

– Kova työnteko, hyvä puolustusasenne, taistelutahtoa ja kamppailuvoimaa – tällaiset asiat ovat näkynet selvästi siinä joukkueessa, Jalonen puolestaan kuvailee Leijonien avausvastustajaa.

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️