New Jersey on enää voiton päässä Stanley Cup -finaalista voitettuaan Madison Square Gardenilla New York Rangersin maalein 5-3. Devils on nyt ensi kertaa johtoasemassa sarjassa.

Manhattanilaisjoukkueessa tunteet olivat kaksijakoiset pettymyksen jälkeen.

– Meidän täytyy voittaa yksi heidän kaukalossaan joka tapauksessa. Me pärjäämme kyllä. Kokoamme rivimme, palaamme takaisin ja voitamme seuraavan, puolustaja Marc Staal sanoi vähättelevästi NY Timesin mukaan.

Rangers-valmentajalle tappio oli kovempi. Devils teki ensimmäiset kolme maalia, mutta kotijoukkue oli kolmannen erä alussa jo tasoissa Brandon Prustin, Ryan Callahanin ja Marian Gaborikin maaleille. Kaksi viimeistä, joista jälkimmäisen tyhjiin, tekivät kuitenkin vieraat.

– Kova tappio ryömittyämme takaisin peliin. Meidän täytyy nyt käyttää hieman aikaa katsoaksemme niitä asioita, joita teimme täällä hyvin, John Tortorella sanoi.

Devils-leirissä oltiin haltioituneita. Vahtilegenda Martin Brodeurille lähestyvä mahdollisuus mestaruuden voittamiseen ei ole ensimmäinen, mutta maistuu aivan yhtä hyvältä.

– Pelaajat, jotka ovat osallisena tässä, luovat historiaa. Mitä ikinä tapahtuukin seuraavina muutamana päivänä, siinä tulee olemaan kyse meidän kahden joukkueemme kilpailuista ja faneille se tulee olemaan upeaa.

– Se oli seikkailu, sanoi valmentaja Peter DeBoer ottelusta.

Sarja on ensi kertaa katkolla Newarkissa perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa.