Leijonissa 13. arvokisat pelannut konkari-sentteri Niko Kapanen pohtii jo maajoukkueuran lopettamista. Kapaselle tuli mittariin 34 vuotta juuri ennen kisojen alkua.

Kapanen on kertonut aiemmin, että perhe-elämä on joutunut väistymään jääkiekkoaikataulujen mukaan, ja nyt mielessä on raivata perhe-elämälle lisää aikaa. Kokonaan jääkiekkouraa hän ei kuitenkaan ole lopettamassa.

– Tämä käy vuosi vuodelta raskaammaksi. Sillä mielellä pelattiin, että nämä voivat olla viimeiset kisat. Se on realismia, Kapanen kertoo Iltasanomien verkkosivuilla.

– Kilometrejäkin alkaa olla mittarissa. Miten tässä ylipäätänsä edes pärjää. En nyt tietenkään sano lopullisesti ei, mutta se on iso mahdollisuus.

Leijonien kisat ovat olleet pettymys, mutta se ei ole päällimmäinen syy näihin ajatuksiin, vaan ajatus on kytenyt sisällä jo pidempään.

– Se on ihan totta, mutta ei se päätös siitäkään ole kiinni. Pelattiin aika ajoin hyvin ja aika ajoin ei niin hyvin. On tietenkin väärin verrata viime vuoteen, mutta emme olleet joukkueena niin tiivis. En tiedä, mistä se johtui.

Kapanen saalisti itse tehot 1+1, ja enemmän olisi ehkä kaivattu. Kapasen rooli kuitenkin oli kolmosketjussa, missä tehoja ei niin paljoa odotetakaan, ja hänen ketjunsa oli Leijonien parhaimmistoa omassa päässä. Kapanen on pelaa ensi kaudella jo neljättä vuotta Venäjällä KHL-seura Ak Bars Kazanin riveissä.

Runsaasti kertoimia ja livevetoa jääkiekkoon löytyy Unibetilta.