Leijonien MM-joukkueen kokoamisessa on laitettu paino sille, että jokainen kenttäkoostumus pystyy toteuttamaan valmennusjohdon pelisysteemiä alusta loppuun. Perinteisesti ajatellaan, että kolmos- ja nelosketjut ovat täynnä fyysisiä rymistelijöitä, joiden päätehtävänä on pelata ”pitkä ja perään” -tyyppistä kiekkoa.

Suomen MM-joukkueesta tottakai löytyy fyysisyyttä, mutta varsinkin peliälyä ja taitoa aina nelosketjuun asti, missä pelaavat Petri Kontiola, Antti Pihlström sekä Mika Pyörälä.

Ketjun keskushyökkääjä Petri Kontiola ei kavahda neloskentässä pelaamista, ja haluaa osoittaa, että taitoa löytyy myös kärkiketjujen takaa.

– Neloskentän sentteri on tyylikäs titteli. Minusta tämä ei nykyään meidän ajattelutavassa ole mitenkään puolustava rooli, mutta toivotaan että vastustajan päädyssä soisi enemmän kuin omissa, Kontiola kertoo SuomiKiekko-sivustolle.

Kontiolan laidoilta löytyy niin vauhtia kuin älyäkin.

– Virtaa on tossa aika paljon. Pihlström menee aina sata lasissa – ei ole taikuri kiekon kanssa, mutta pistää kaikki muut avunsa peliin. Pyörälä on sitten se fiksu jätkä – ottaa homman rauhallisesti ja jeesaa meitä muita. Hyvä kokonaisuus on tässä kasassa. On taitavaa sakkia.