Leijonien 3. erä: Suomi tyylitteli selvään voittoon

Päätöserässä Leijonilla ei ollut mitään hätää, vaan se otti hallitun ja ansaitun voiton selvin 4-1-lukemin.

Suomi aloitti kolmannen erän ylivoimalla. Reilun minuutin pyörityksen jälkeen Mikko Koivu petasi loistavan paikan Valtteri Filppulalle, joka laukoi kiekon yläkulmaan. 4-0-johtomaaliin kakkossyötön sai Juuso Hietanen.

Kazakstan oli selkeästi alakynnessä ja Leijonat vyörytti peliä miten tahtoi. Viides osuma oli lähellä, kun Suomi pääsi pelaamaan ylivoimalla. Vital Kolesnikin huipputorjunnat sekä suomalaisten kehno viimeistely estivät maalin synnyn.

Leijonien toinen alivoima kostautui. Ossi Väänänen katseli jäähyaitiosta, kun Konstantin Pushkaryov rikkoi kuparisen ylivoimalla. Suomi otti erän puolivälissä kaksi hölmöä jäähyä, mutta alivoima toimi.

Ottelun loppuhetket olivat lähinnä pelailua. Lasse Kukkonen joutui maalintekijä Pushkaryovin ruman taklauksen kohteeksi, mutta selvisi säikähdyksellä.

Lopulta Leijonat otti pelistä selvän voiton kohtuullisen esityksen päätteeksi maalein 4-1.

Torjunnat yhteensä: Kolesnik 44 – Vehanen 17

SuomiKiekko-sivusto seuraa livenä matsia paikan päältä Hartwall Arenalta ja raportoi ottelusta lisää.

Runsaasti kertoimia ja livevetoa MM-jääkiekkoon löytyy Unibetilta.