Toisessa erässä USA-Suomi-pelissä jatkettiin siitä, mihin avauserässä jäätiin. Kahden erän jälkeen peli on tasalukemissa 1-1.

Keskimmäinen kaksikymppinen alkoi samanlaisella höngällä kuin avauseräkin. Peli aaltoili vauhdilla päästä päähän. Kumpikin joukkue puolusti keskustaa todella tiiviisti, joten kunnon maalipaikoille murtautuminen oli tuskaista.

Noin viiden minuutin pelin jälkeen Suomi sai parempaa otetta pelistä. Leo Komarov, Petri Kontiola ja Jussi Jokinen pääsivät kokeilemaan maalintekoa kohtuullisista paikoista. Ottelun avausmaali antoi kuitenkin edelleen odottaa itseään.

Leijonien aktiivinen liike oli myrkkyä jenkeille. Suomi pääsi ylivoimalle, kun Max Pacioretty joutui rikkomaan Janne Pesosta. Pakkopeli pyöri kelvollisesti, mutta tehottomasti. Leijonat kuitenkin tarttui vahvasti pelin ohjaksiin.

Lopulta Leijonien yritys palkittiin. Tähän peliin kokoonpanoon palannut Jesse Joensuu ampui millintarkan kudin USA-maalin takakulmaan ohi Jimmy Howardin. Antti Pihlström ja Lasse Kukkonen nappasivat syöttpisteet.

USA:n kuitti ja 1-1-tasoitus tuli vain 21 sekuntia myöhemmin. Leijonien sekoillessa omalla puolustusalueelle puolustaja Kyle Palmieri pääsi ohjaamaan maalin edestä aivan vapaasti kiekon maaliin.

Ottelun lopulla USA pääsi aavistuksen niskan päälle, mutta erätauolle siirryttiin tasalukemista 1-1. Kokonaisuutena toinen erä oli Suomelta pirteämpi kuin ensimmäinen kaksikymppinen.

Torjunnat 1. ja 2. erä: Howard 16 – Vehanen 18

SuomiKiekko-sivusto seuraa livenä tilannetta ja raportoi ottelusta.