Suomen taistelu MM-kisojen pronssimitaleista ei alkanut parhaimmalla mahdollisella tavalla. Tshekki vei avauserän 3-1.

Ottelun alku oli melko varovaisen oloista pelaamista. Kumpikin joukkue pyrki enemmän virheiden välttelyyn kuin rohkeaan kiekolliseen peliin.

Suomi pääsi kokeilemaan ylivoimaa reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Pakkopeli ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Sen sijaan ensimmäinen suomalaisjäähy kostautui. Kiekko meni kahden pompun kautta ohi Petri Vehasen. Maalintekijäksi merkattiin Petr Prucha.

Suomi tuli kuitenkin tasoihin. Paljon parjattu Mika Pyörälä nousi röyhkeästi Tshekin puolustusalueelle ja laittoi limpun häkkiin Jakub Stepanekin haarovälistä. Kello pysähtyi aikaan 16.53.

Tshekin kuitti tuli heti perään. Jiri Novotny teki helponoloisen maalin Vehasen selän taakse. Lisää seurasi vielä ennen erän päätöstä. Vehanen ylipelasi selkeästi ja David Krejci sai laittaa kiekon tyhjään maaliin. Erätauolle mentiin Tshekin 3-1-johtolukemissa.

Avauserä oli kokonaisuudessaan heikkoa peliä suomalaisittain. Myös maalivahti Vehanen epäonnistui raskaasti.

Torjunnat 1. erä: Vehanen 12 – Stepanek 11

SuomiKiekko-sivusto seuraa livenä tilannetta ja raportoi ottelusta.

(Pelaa Venäjä-Slovakia NordicBetille 50 euron riskitön veto kertoimilla: 1,32 – 5,80 – 6,50)