Leijonat hakee uutta alkua – "Pitää pelata joukkueen peliä, ei jokaisen omaa"

Leijonat kohtaa illalla ennalta heikomman Kazakstanin. Leijonien peli on tökkinyt, kun joukkueen pelityyliä ei oikein saatu käyntiin Kanadan, ja varsinkaan USA:n kovan prässin alla.

Illan ottelussa Leijonien teema on keskittyä oman joukkuepelinsä käynnistämiseen ja jokaisen pelaajan sitouttamiseen tähän pelitapaan.

– Meidän pitää ensinnäkin valmistautua niin kuin jääkiekko-otteluun pitää valmistautua. Toiseksi, meidän pitää pelata joukkueen omaa peliä. Ei niin kuin eilen, kun viisi miestä pelasivat ihan omaa peliä, Jukka Jalonen kertoi SuomiKiekko-sivustolle Leijonien aamuharjoituksen jälkeen.

Jalonen näki, että pelaajat eivät täyttäneet heidän paikkaansa Leijonien pelitavan vaatimalla tavalla. Leijonat eivät ole nimivahvin ryhmä kisoissa, mutta noudattamalla sovittua taktiikkaa ja pelisysteemiä, voidaan nimekkäätkin niput laittaa polvilleen.

– Siinä ei ollut tietoakaan siitä, mitä me haetaan hyökkäys- ja puolustuspelaamisessa. Se oli sellaista sinkoilua ja säntäilyä.

Leijonat kohtaa illalla siis Kazakstanin klo 20.15. Pelistä ei voi kelvata muu kuin voitto. Tämän pelin jälkeen Suomi on pelinsä pelannut alkusarjassa, ja paikka puolivälierissä on jo varma. Siellä todennäköisin vastustaja on eilen Suomen murskannut USA.

Kai Lintinen, Hartwall Areena

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️