Leijonien neloskentässä alati vastustajien iholla pelaava vauhtilaituri Antti Pihlstöm oli Suomen parhaita pelaajia Kanada-tappiossa ja pystyi myös haastamaan vastustajan pakkeja USA-ottelussa.

Pihlströmin vauhti ja periksi antamattomuus pitää vastustajien puolustajat kiireisenä ja rikkoo heidän pelinrakenteluaan.

Pihlströmin esitykset ovat parantuneet turnauksen kuluessa, Kanada-ottelussa mies teki maalin ja osui pari kertaa myös maalikehikkoon. Suomen maalinteosta turnauksessa on vastannut pääasiassa Koivun ketju, ja nyt tarvitaan tehoja myös muilta.

Pihlström on yksi pelaaja, jolta voidaan odottaa tehoja Leijonien huomisessa puolivälieräottelussa USA:ta vastaan.

– Palataan siihen, että ollaan taisteleva ja hyvin puolustava Leijona-ryhmä. Katsotaan, mitä tehtiin väärin edellisessä USA-ottelussa, ja muutetaan pieniä juttuja sen perusteella, Pihlström pohti Leijonien keskiviikon harjoitusten jälkeen.

Molempia Pohjois-Amerikan joukkueita, USA:ta ja Kanadaa, vastaan Leijonat joutui pulaan, kun vastustaja laittoi kovaa painetta Suomen puolustukseen. Tärkeää siis on, että koko kenttä ottaa vastuuta puolustuspelistä ja pelinrakentelusta.

– Viisi jätkää siinä pitää olla mukana. Hyökkääjien pitää tarjota paikkaa, mihin syöttää ja pakkien pitää olla enemmän hereillä siinä, että kiekot eivät jää pyörimään omaan päähän.

– Suurin asia tulevassa pelissä on, että miten päästään pois omalta alueelta. Joku keino pitää keksiä, miten kiekkoja saadaan ulos sieltä.

Kai Lintinen, Hartwall Areena