Leijonien kolmosveskarin asemassa oleva Karri Rämö miehittää vaativaa ruutua. Peliaikaa ei varmastikaan voida valmennusjohdolta suoraan luvata, mutta fyysinen ja henkinen iskukyky on pidettävä koko ajan yllä. Rämö kertoo SuomiKiekko-sivuston haastattelussa joukkueen olevan yksittäisiä pelaajia tärkeämpi asia.

Sinulla on nyt kolmosveskarin asema. Miten pidät itsesi iskussa, jos pääset kaukaloon?

Treeneissä Pasi Nurminen pitää huolen, että olen valmiina, jos tarve tulee. Kyllä tässä turnauksen aikanakin harjoitellaan ja pidetään asiasta huolta.

Sinulle satoi seurajoukkueessasi aika paljon kritiikkiä niskaasi. Miten koit tuon tilanteen?

Kritiikki kuuluu tähän hommaan. Sitä vaan yrittää tehdä oman tehtävänsä ja olla sen enempää ajattelematta asiaa. Aina kun menee maaleja, niin pitää vaan pystyä torjumaan paremmin. Jos ei voita, tulee palautetta. Ei tämä sitten sen ihmeellisempää ole.

Venäläismediassa nähtiin, että paransit otteitasi kritiikin myötä. Miten näet itse asian?

Minulla oli hyvä fiilis koko ajan. Alkukaudesta varsinkin pelasin mielestäni vielä paremmin.

Omasta mielestäni en missään vaiheessa pelannut pidempää huonoa jaksoa. Tietenkin jokainen tekee virheitä. Kun olet maalivahti, virhe näkyy aina taululla.

Itse koin, että pelit menivät hyvin ja nautin pelaamisesta. Tämä on tärkein mittari minulle.

Olet ollut nyt pari kertaa mukana MM-kisoissa pienemmässä roolissa. Kuinka kova polte sinulla on päästä pelaavaksi maalivahdiksi?

Totta kai sitä haluaa aina pelata. Mutta ei sitä oikein voi vaatia, varsinkin kun kaverit pelaavat noin hyvin.

Kun kisoihin lähtee, täytyy heittää itsensä sivuun ja ymmärtää, että joukkue on tärkein. Ei sillä ole väliä, että kuka pelaa. Tärkeätä on olla valmiina täyttymään oma ruutunsa.

Tietenkin olisi mukava joku vuosi olla se aloittava maalivahti – ehkä se tapahtuu tulevaisuudessa. Mutta nämä ovat hienoja kokemuksia, vaikka ei pelaamaan pääsisikään.

Haastattelu: Jaakko Käyhkö