Leijonien puolustus Ranska-ottelussa ei joutunut kovinkaan kovaan testiin, sillä Gallian kukkojen karvauspeli ei ollut kovinkaan aktiivista.

1. pakkipari

Mikko Mäenpää: 8

Ylivoimalla runsaasti vastuuta saanut pakki merkkautti tilastoihin kaksi syöttöpistettä. Paransi aavistuksen edellisestä ottelusta. Pientä huolimattomuutta oli silti havaittavissa, sillä hukkasi kiekon ylivoimalla ja otti jatkotilanteesta tyhmän kakkosen.

Juuso Hietanen: 9

Hietanen nosti selvästi tasoaan aavistuksen vaisun Sveitsi-pelin jälkeen. 1+1-tehot olivat toki mukava lisä ylivoimavastuuta saavalle puolustajalle, mutta jämäkkyyttä oli myös omassa päädyssä.

2. pakkipari

Ossi Väänänen: 8

Väänänen ja Järvinen saivat ”ylennyksen” kakkospariin ja nähdyn perusteella veto oli viisas. Väänänen pelasi jälleen omalle tasolleen peruspelin, eli hyvän sellaisen. Ranskalaiset pysyivät mainiosti ojennuksessa.

Joonas Järvinen: 8

Nuori pakki on ollut tähän mennessä yksi positiivisimmista yllättäjistä. Aiheutti avauserässä hyvällä kiekollisella haastamisellaan Ranskalle jäähyn, jonka aikana Leijonat teki helpottavan avausmaalin. Hyvä esitys.

3. pakkipari

Janne Niskala: 9

Niskala sivalsi hienon yhdistelmän päätteeksi Leijonien neljännen maalin toisessa erässä. Hyökkäyspäässä totutun näkyvä, omassa päässä muutaman kerran pinteessä.

Anssi Salmela: 8

Kellotti puolustajista kovimman peliajan, hieman päälle 17 minuuttia. Hoiti aiempia pelejä jämäkämmin nimenomaan kiekottoman puolustamisen. Paransi viime pelistä.

4. pakkipari

Lasse Kukkonen: 8

Hoiti oman tonttinsa kukkosmaisen varmasti. Kokonaisuudessaan nelosvitja pelasi ehyen pelin. Jäi yhdessä pakkiparin kanssa plussalle, joka on aina pienen vastuun pelaajille kova juttu.

Topi Jaakola: 8

Jatkoi samalla linjalla kuin tähänkin asti. Peruspeliä ja kovaa taistelua myös alivoimalla. Peliaika melko pieni, joka ei kuitenkaan vähennä Jaakolan arvoa tippaakaan.

SuomiKiekko-sivuston toimitus