Suomen viimeinen yhä pelaava NHL-ammattilainen Lauri Korpikoski taistelee ensi yönä Phoenix Coyotesin paidassa selkä seinää vasten Läntisen konferenssin finaalisarjassa

Los Angeles otti sarjassa ensiksi kolme voittoa putkeen ja toissa yönä Phoenix selätti ensimmäisen ottelupallon toissa yönä kaventamalla ottelusarjan 1-3-lukemiin, kun neljä voittoa tarvitaan Stanley Cup -finaalipaikkaan.

NHL:n historiassa vain kolme joukkuetta on pystynyt nousemaan 0-3-ottelutappioista voittoon. Viimeisimpänä onnistui Philadelphia Flyers keväällä 2010 Boston Bruinsia vastaan, aiemmin on onnistuttu niinkin kauan sitten kuin vuosina 1975 ja 1942.

Korpikoski ei pistetilastoissa näy, nolla pistettä kymmenessä pelissä, mutta miehellä on suuri rooli vastustajan pelin rikkojana ja erityisesti alivoimapelaajana.

2-0 Phoenixin voittoon päättyneessä edellisessä ottelussa Korpikoski kirjautti peliajakseen 19 min 34 sekuntia, mikä oli toiseksi eniten joukkueensa hyökkääjistä. Sitä edellisessä ottelussa Korpikoski pelasi hyökkääjistä eniten.

Korpikoski on kertonut, että hänen toiveissaan kauteen lähdettäessä oli saada enemmän vastuuta ylivoimalla, mutta Phoenxin päävalmentaja Dave Tippett katsoo saavansa eniten hyötyä Korpikoskesta rikkovana pelaajana.

– Hän on kertonut tarvitsevansa minua eri roolissa. Ja kun valmentaja selittää sen, niin se on pelaajalle siinä vaiheessa aika selvää, Korpikoski Urheilulehden verkkosivuilla.

Phoenix jatkaa taisteluaan jatkopaikasta ensi yönä klo 4 suomen aikaa kotihallissaan ottelusarjan viidennessä ottelussa.