Kings juhli railakkaasti konferenssifinaalia – "Hän ei ymmärrä kuinka iso hän on"

Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin

Los Angeles on jatkanut läntisen konferenssin finaalikierrokselle NHL:n pudotuspeleissa. Kings voitti Bluesin neljännessä kohtaamisessa kotonaan 3-1 ja voitti näin sarjan puhtaasi 4-0.

Ottelun ratkaisijana hääri laituri Dustin Brown, joka teki kotijoukkueen maalit numero kaksi ja kolme. Molemmissa maaleissa oli syöttäjänä Anze Kopitar. Kaksikko on palvelut seurassa pidempään kuin ketkään muut ja joutuivat odottamaan kolmatta playoff-kierrosta tähän asti. Kings on ollut vastaavassa tilanteessa edellisen kerran 19 vuotta sitten.

– Siinä oli iloa. ”Kopi” oli varmaan vielä enemmän innoissaan kuin minä. En usko, että hän ymmärtää kuinka iso hän on. Hän hyppäsi varmaan vajaan metrin ilmaan. Hän oli puolisen metriä yläpuolellani, Brown kuvaili LA Timesin mukaan viimeiseksi niitiksi jääneen, tyhjiin isketyn 3-1 -maalin juhlintaa.

Slovenialainen itse ei kiistänyt viileyden menetystä.

– Tämä on uusi juttu minulle. En usko, että olen ollut yhtä innoissani pitkään aikaan. Edellinen muisto, johon voin verrata tätä on varmaankin minun draftauspäiväni, mutta tämä on vielä hienompaa, koska tämä on hauskempaa ja me jatkamme menoa yhä, Kopitar kuvaili.

Molemmat ratkaisupelaajat ovat yhä nuoria, mutta saavuttaneet jo paljon. Brownista tuli vuonna 2008 seuran nuorin kapteeni ikinä 23-vuoden iässä.

– Yksi työni parhaista puolista on nähdä nuorien ihmisten kehittyvän tuolla tavalla. Ei ainoastaan kiekkoilijoina, vaan myös miehinä, sanoi Kings-GM Dean Lombardi.

Los Angeles pelaa kolmannella kierroksella Nashville-Phoenix -sarjan voittajaa vastaan.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin