NHL:n ratkaisupelit on saatu käyntiin ja Stanley Cup -finaalien avausottelu ratkesi Los Angeles Kingsin yllätyksettömään vierasvoittoon New Jerseystä.

Unibetin asiantuntija, viiden Stanley Cup -sormuksen Esa ”Tiki” Tikkanen uskoo Devilsin skarppaavan itsensä toisessa ottelussa tasapisteisiin ennen kriittisiä vieraspelejä Kalifornian auringossa.

Ensimmäisen finaaliottelun suurimpina sankareina Tiki pitää maalivahteja.

– Ikinuori Brodeur oli mahtavassa kunnossa, aivan kuten Jon Quick Los Angelesin maalissa. Myös seuraavilla finaalikierroksilla iso osa tuloksista tehdään maalivahtipelissä.

Mikä erityisesti ratkaisi voiton Kingsille tasaisen väännön jälkeen?

– Nuorena ja innokkaana joukkueena Kings pystyi pelaamaan nopeaa peliä, mutta sai kylläkin käännettyä sen kunnolla edukseen vasta jatkoajalla. Kings pystyi pitämään vauhtinsa yllä ja onnistui painamaan ottelua koko ajan enemmän ja enemmän New Jerseyn päätyyn, Tiki analysoi.

”Kotivoitto on nyt otettava”

Jatkon kannalta voitto oli Los Angelesille tärkeä ja tappio New Jerseylle raskas. Tikin ennuste Kingsin mestaruudesta otteluvoitoilla 4–2 säilyy ennallaan. Välipäivänä New Jerseyllä on aikaa kasata pakkansa uudelleen, ja perjantain ja lauantain välisenä yönä pelattavan toisen finaaliottelun Tiki odottaakin päättyvän Devilsin voittoon.

– Pelityyli tulee varmasti olemaan molemmilla joukkueilla hyvin samantyylinen kuin avausottelussa. Tilanne on nyt erittäin mielenkiintoinen ja edessä jännittävä kamppailu, joka New Jerseyn on käännettävä kotivoitoksi. Losin tärkeisiin vieraspeleihin ei ole varaa lähteä pelaamaan 0–2-tappioilla, hän painottaa.

Tähän Tiki uskoo Devilsin myös pystyvän. Toisen finaalipelin ratkaisulukemiksi hän veikkaa 4–2.

– Nyt Devilsin täytyy keskittyä yksinkertaisesti maaleihin. Molemmilla joukkueilla oli jo ensimmäisessä pelissä niin hyviä paikkoja, että voitto olisi voinut mennä aivan hyvin kummalle tahansa.

Runsaasti kertoimia ja livevetoa jääkiekkoon löytyy Unibetilta.