Kanadan maajoukkueen nuori tähtipelaaja Jeff Skinner oli osaltaan kääntämässä eilistä peliä Kanadalle syöttämällä 2-3-kavennuksen ja tekemällä huikealla liikkeellä 3-3-tasoituksen vanhanaikaisella. Kanada kaatoi Leijonat lopulta 5-3.

Skinner antoi kunniaa Suomelle hyvästä alusta, mutta kertoi ensimmäisellä erätauolla joukkueen miettineen tilannetta uusiksi, ja kiri käynnistyikin toisessa erässä suureksi osaksi Kanadan kakkosketjun ansiosta, jossa pelasivat Skinner, Jordan Eberle ja John Tavares.

– Otimme aikamme sopeutua peliin. Alexandre Burrows teki ison maalin (2-1-kavennus), ja se antoi meille lähtölaukauksen. Sen jälkeen pelasimme niin kuin oli tarkoitus.

Kanada tulikin toiseen erään täysin uudella ilmeellä. Erätauolla joukkue pohti asiat uusiksi, peli kääntyi.

– Halusimme vain saada pelin asettumaan aloilleen. Uskoimme, että meillä on vielä aikaa. Pelasimme lopussa yksinkertaista peliä ja hallitsimme peliä tasakentällisin selvästi, mikä ratkaisi ottelun.

Kanada putosi viime kevään MM-kisoista mitalipeleistä. Skinnerillä on vieläkin hampaankolossa asiasta, ja nyt asia halutaan korjata.

– Aikaisin putoaminen oli typerää. Viime vuonna ymmärsimme sen, että alkupelit ovat tärkeitä, ja niillä voi pedata hyvän aseman jatkopeleihin.

Kai Lintinen, Hartwall Areena