Los Angeles johtaa toisen pudotuspelikierroksen sarjaansa St. Louisia vastaan jo otteluvoitoin 3-0. Perjantaiyönä voitto tuli kotona luvuin 4-2.

– Kun pelaa menestyksekkäästi, saa itseluottamusta ja me olemme pelanneet samalla systeemillä ja samalla tyylillä jo aika pitkään, sanoi kotijoukkueen kolmannen tehnyt Mike Richards The Canadian Pressin mukaan.

– Olemme ehkä vähän yllättyneitä, että tämä sujuu näin, mutta me tiesimme jokaiseen peliin mentäessä, että meillä on mahdollisuus voittaa.

Ottelu avausmaalin tehnyt Justin Williams ei pidätellyt optimismiaan. Nyt tähtäimessä ei voi olla kuin konferenssifinaali.

– Asiat sujuvat koska jätkät tekevät lujasti työtä. Jätkät uurastavat ja tekevät kaikki pienetkin jutut. Me emme katso vielä eteenpäin liian pitkälle, mutta me olemme taistelleet kovaa päästäksemme tähän tilanteeseen ja nyt olemme ottelun päässä konferenssin mestaruussarjasta, Williams myhäili.

Blues-valmentaja Ken Hitchcockin joutui myöntämään vastustajan paremmuuden.

– He saavat korkeimman arvosanan. He ovat iskussa ja ovat olleet jo pidemmän aikaa.

Mikäli Los Angeles voittaa St. Louisin vielä kerran, se pääsee konferenssin finaalin ensi kerran sitten kauden 1992 – 1993, jolloin suomikiekon elävä legenda Jari Kurri paukutti ensin 87 pistettä runkosarjassa ja vielä 17 lisää pudotuspeleissä. Kings hävisi kuitenkin Stanley Cup -finaalin Montrealille.

Osallistu MM-kisojen Jääkiekkotietäjä-kisaan ja voita NHL-matka New Yorkiin kahdelle.
Lue ohjeet tästä ja kuittaa samalla jopa 100 euron bonus!