Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli silminnähden tyytyväinen kovaa viikonloppua edeltäneeseen kevennykseen. Heikko Ranska kaatui 7-1. Heti huomenna turboruuvia pitää kääntää auki, kun vastaan asettuu huippukova Kanada, ja perään sunnuntaina USA.

– Ei tästä pelistä paljon enempää irti voinut saada. Asenne oli hyvä alusta alkaen, Tultiin hyvällä työmoraalilla otteluun sisään, Jalonen kertoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

– Se vähän hävisi siinä, kun Ranska pikkuisen provosoi, ja me lähdettiin mukaan. Otettiin pari jäähyä ja pysyivät pelissä mukana ensimmäisen erän

Toisessa erässä Leijonat löysi uuden vaihteen ja latoi maaleja liukuhihnalta.

– Toisessa erässä paikat meille 16-0 ja neljä maalia, niin peli oli siinä. Hyvää tekemisen meininkiä, hyvää ylivoimaa- ja maalineduspelaamista ja sitä kautta tehokkuutta.

Maalilla pelasi Petri Vehanen. Kari Lehtonen ei ollut ollenkaan kokoonpanossa, mutta tämän takana ei ollut mitään salamyhkäistä.

– Lehtonen pelaa huomenna. Hän sai henkisesti rennomman illan, kun ei tarvinnut pukea otteluun.

Kanada-ottelu on täysin uusi maailma. Tähänastiset vastustajat ovat olleet jo paperilla heikompia, huomenna vastus on niminä kisojen ehkä kovin pakka.

Kai Lintinen, Hartwall Areena

Lue lisää kilpailusta ja osallistumisohjeet täältä!