Leijonat kaatui Kanadalle 3-5-lukemin, vaikka ottelun alku näytti jo hyvältä. Suomi pelasi noin puolitoista erää hyvin, mutta Kanada sai peliä haltuun ottelun edetessä ja Suomi ei löytänyt kirivaihdetta.

– Annettiin aika paljon välillä tilaakin, ja paljon oli niiden hyvyyttäkin. Ne pitivät vahvasti kiekkoa, ja oli vaikea välillä omassa päässä ottaa kiekkoa pois, ykkösketjun laitahyökkääjä Valtteri Filppula kertoi ottelun tauottua.

– Ensimmäinen erä oli hyvä meiltä ja toinenkin hyvä. Kolmannessa, kun ne pääsi johtoon, ei saatu kunnon takaa-ajoa.

Suomen alku oli fantastinen. Kanada joutui ottamaan jäähyjä ja Suomi johti ensimmäisen erän jälkeen 2-0. Kanada nosti tasoaan toisessa erässä, sai onnistumisia, ja Leijonien otteisiin tuli hermostuneisuutta.

Kiekkoa ei enää uskallettu pitää, ja se annettiin liian helposti vastustajalle.

– Vähän peli katosi siinä, eikä pystytty pelaamaan koko aikaa niin kuin oltiin suunniteltu ja haluttiin. Mutta ei voida ottaa pois niiltä. Nekin muutti vähän ja alkoi pelata paremmin ja teki sen vaikeammaksi meille.

Ykkösketju oli Leijonien paras, ja sai runsaasti maalipaikkoja niin ylivoimalla kuin tasakentällisin. Ketju tekikin kaksi maalia ylivoimalla, mutta tasakentin viimeistely ei onnistunut.

Filppula itse jäi ilman tehopisteitä, vaikka tilanteita oli paljon ja mies alati vaarallinen vastustajan päädyssä.

– Saatiin hyvin paikkoja, oltiin aika paljon niiden alueella. Tietenkin viimeistely harmittaa tällaisissa peleissä.

– Paljon hyvää tänään, ja sitten on tietenkin aina asioita mitä pitää korjata. Tästä on hyvä jatkaa lepopäivän jälkeen.

Kai Lintinen, Hartwall Areena