SM-liigajoukkue Oulun Kärppien nykyinen päävalmentaja Hannu Aravirta tietää kotikisojen paineet. ”Ara” oli Curt Lindtrömin kakkosena kotikisoissa vuonna 1997 sekä itse päävalmentajana kotikisoissa vuonna 2003. Muistoista löytyy niin positiivisia kuin negatiivisia asioita.

Vuoden 2003 kisoista päällimmäisenä kansan mielessä on karmea puolivälierätappio Ruotsille. Suomi johti ottelua jo 5-1, mutta Ruotsi kiri tasoihin ja kalkkiviivoilla ohi jälleen kerran.

– On se kunniapaikka. Pitää positiivisista asioista lähteä, eli on upea paikka vetää A-maajoukkuetta kotikisoissa. Huomio on isompi, ja sitä kautta paineet tulevat omalla tavalla erilaisiksi. Huomasi, jos samanlainen Ruotsi-tappio olisi kärsitty esim. Itävallassa, niin ei siitä sellaista tahraa ja huomiota olisi tullut, ”Ara” kertoi Suomikiekko-sivuston haastattelussa.

Kotijoukkue on voittanut MM-kisat viimeksi vuonna 1986, kun Neuvostoliitto kruunattiin maailmanmestariksi kotikisoissaan. Paineita yritetään vähätellä, mutta niilläkin on roolinsa suorituksissa.

– Tappiosta näki, kun kotona tulee tuollainen takaisku, että minkälaiset odotukset ja paineet joukkueella olivat. Kyllä ne vaan siellä mukana on, vaikka mitä puhutaan. Mutta ei niitä tarvitse miettiä, enkä kotikisoissakaan miettinyt. Mutta jälkeenpäin kun hieman objektiivisemmin pystyy katselemaan tilannetta, niin siitä huomaa kuinka kaikki asiat kymmenkertaistui, kun kisat olivat kotimaassa.

Hannu Aravirran haastattelu julkaistaan kokonaisuudessaan tiistaina SuomiKiekko-sivustolla tiistaina!

Osallistu MM-kisojen Jääkiekkotietäjä-kisaan ja voita NHL-matka New Yorkiin kahdelle.
Lue ohjeet tästä ja kuittaa samalla jopa 100 euron bonus!