HIFK:ssa viime kaudella pelannut Mikael Granlund siirtyy NHL:ään ja Minnesota Wildiin.

Unibetin jääkiekkoasiantuntija, NHL-legenda Esa ”Tiki” Tikkanen uskoo, että Granlundille on tarjolla heti iso rooli. Peliyhtiö Unibet uskoo, että Granlund tahkoaa ensi vuonna NHL:ssä yli 52 peliä.

Mikael Granlundin heikohkosti sujuneen loppukauden perusteella moni ehti jo miettiä, pitäisikö miehen pelata sittenkin vielä yksi kausi SM-liigassa. Tikkasen näkemyksen mukaan lähtö rapakon taakse on ehdottomasti oikea ratkaisu.

– Mielestäni täysin oikea valinta Mikeltä ja Minnesotalta. Viime vuonna mies jäi vielä kehittymään ja hakemaan pelivarmuutta SM-liigaan, ja nyt on oikea aika lähteä ja ottaa steppi seuraavalle tasolle, Tiki hehkuttaa.

– Uskon, että Mikelle on heti tarjolla iso rooli. Kyllä hänestä odotetaan Wildin pelastajaa ja juonikkuutta Mikko Koivun vierelle. Jos kaikki natsaa ja Granlund pysyy kunnossa, niin kyllä hänellä on kaikki mahdollisuudet hyvään NHL-kauteen heti ensi vuonna. Paikka pitää kuitenkin ensin ansaita kovalla työllä, mitään ei saa ilmaiseksi. Monta lahjakasta nuorta pelaajaa hakee paikkaa Wildin ryhmästä, Tiki painottaa.

Kevät toi Granlundille takaiskuja, mutta Tiki ei näe niissä estettä ensi kauden menestykselle.

– Sairastelu toi takapakkia, mutta kaikki lähtee siitä, miten mies vetää kesätreenit. Nyt ei pidä hakata päätä seinään, vaan hoitaa ensin kroppa kuntoon ja miettiä huolella, mitä tehdään. Ehjä kesä alle ja syksyn training campilla nähdään taas nälkäinen ja dominoiva Granlund, Tiki painottaa.

Runsaasti kertoimia ja livevetoa jääkiekkoon löytyy Unibetilta.