Entinen HIFK-tähti Marek Zidlicky saa vuolaasti kehuja New Jerseyssä, johon hän siirtyi kesken kauden Minnesotasta. 35-vuotias teki kaudella Devilsissä 8 pistettä 22 ottelussa ja pudotuspeleissä on syntynyt jo kuusi pistettä yhdessätoista pelissä.

Seurassa toista kauttaan pelaava nuori Mark Fayne sanoo, että lyhyessä ajassa Zidlicky on jo osoittanut, että hänestä kannattaa ottaa mallia.

– Hän on ehdottomasti yksi sellainen kaveri, joka harjoituksissa pystyy luomaan uskomatonta peliä ja mahdollisuuksia, Fayne sanoo NJ.comin mukaan.

– Hän näyttää minulle, (Adam) Larssonille ja muille nuorille kavereille mitä voisimme tehdä jos tahtoisimme olla hieman hyökkäävämpiä.

Larssonkaan ei pidättele sanojaan ylistäessään joukkueen tulokasta.

– Hän on valtavan taitava ja tekee kaiken oikein jäällä. Minun on fiksua seurata häntä ja yrittää samoja asioita, sillä olen vielä uusi tässä liigassa, kun taas hän on ollut mukana pitkään.

”Kuin hyökkääjä, joka pelaa puolustuksessa”

Mutta kehuja ei tule ainoastaan junnuilta. Itse NHL-legenda Martin Brodeur on vakuuttunut, että seura teki oikean päätöksen hankkiessaan tshekin.

– Hän on hyvä, luova pelaaja. Hän on vähän kuin hyökkääjä, joka pelaa puolustuksessa syöttötaitojensa puolesta sekä sen suhteen, kuinka hän voi hypätä sisään peliin. Hän uskoo jäällä paljon lahjoihinsa ja se näkyy luottamuksena, joka meillä on häneen, Brodeur sanoo.

Zidlicky itse sanoo sopeutuneensa itärannikolle loistavasti.

– Nautin joka pelistä. Minulla on hyvä fiilis.

Viime yön pelissä Philiadelphiaa vastaan puolustaja teki jälleen maalin ja syötön. Devils voitti ottelun 4-2 ja sarja on näin katkolla seuraavassa kohtaamisessa.

Osallistu MM-kisojen Jääkiekkotietäjä-kisaan ja voita NHL-matka New Yorkiin kahdelle.
Lue ohjeet tästä ja kuittaa samalla jopa 100 euron bonus!