Runkosarjan ykkönen Vancouver on sensaatiomaisesti tippumassa pudotuspeleistä jo ensimmäisellä kierroksella. Ottelusarja Los Angelesia vastaan on tyrmäävissä 3-0 -luvuissa. Canucks-pelaajat ymmärtävät haasteen, mutta eivät ole vielä aivan valmiita antamaan periksi.

– Meillä ei ole enää yhtään henkireikää. Me tuhlasimme ensimmäiset kolme peliä. Me olemme kuitenkin pystyneet voittoputkiin tällä kaudella ja olemme enemmän kuin kyvykkäitä voittamaan, sanoi laituri Jannik Hansen paikalliselle Vancouver Sunille.

Canucks-kapteeni Henrik Sedin tietää, että neljän ottelun voittaminen yhteen menoon on todella vaikea temppu.

– Tämä on kovaa. Mutta urheilijana ymmärtää, että tällaista tapahtuu. Kyse on siitä miten siihen reagoi. Me näimme sen Chicagossa viime vuonna; he saivat yhden voiton meiltä ja yllättäen heillä oli liike puolellaan, Sedin muistelee.

Kings-vahti Jonathan Quick on ollut tuttuun tapaan erittäin varma sarjassa ja päästänyt kolmessa ottelussa vain neljä maalia. Kevin Bieksa uskoo, että edellisessä pelissä Vancouver oli kuitenkin parempi joukkue – laukausmäärät (14-34) näin vihjaavatkin.

– He saivat sen yhden ratkaisevan. Joskus törmää kuumaan maalivahtiin niiin kuin me törmäsimme. Mutta kierroksella tarvitaan neljä voittoa etenemiseen. Tämä ei ole vielä ohi.