Ei mene seurajohdolla asiat aina putkeen NHL:ssäkään!

– Edmonton Oilers kutsui perjantaina Magnus Pääjärven farmijoukkueestaan Oklahomasta ykkösmiehistöön. Tunti hänen Edmontoniin saapumisensa jälkeen, he tajusivat, että he eivät voineetkaan kutsua häntä takaisin ylös, ja passittivat saman tien hänet takaisin Oklahomaan, kerrotaan Yahoo.comin Puck Daddy –blogissa.

Ongelmana oli joukkueiden yhteinen sopimus, minkä mukaan NHL-joukkueet voivat siirtotakarajan jälkeen tehdä vain neljä siirtoa AHL:sta. Oilersin yksi siirto paloi jo aiemmin, kun se halusi listata Pääjärven Oklahomaan AHL:n playoff-pelejä varten. Hän ei koskaan mennyt sinne silloin, mutta hänet oli rekisteröity papereihin Oklahoman pelaajana.

Kaksi muuta siirtoa kului, kun Edmonton nosti taannoin Teemu Hartikaisen ja Linus Omarkin farmista.

Viimeinenkin siirto käytettiin, kun Edmonton nosti farmista Chris Vande Velden hätäavuksi joukkueelle Lennart Petrellin ja Shawn Horcoffin loukkaantumisista johtuneen hyökkääjäpulan paikkamiseen.

Muuten siirto olisi laskettu ns. hätäkutsuna, mikä ei vähentäisi varsinaisten siirtojen määrää, mutta Petrell ja Horcoff kuntoutuivatkin pelikuntoon, jonka vuoksi Vande Valden siirto muuttuikin tavalliseksi kutsuksi pelkästä joukkueen huolimattomuudesta. Tämä siirto sitten laskettiin neljän siirron yhteissummaan, jonka vuoksi Pääjärveä ei voitukaan kutsua takaisin NHL:ään.

Jälleen joutui muutenkin kritiikkiä saanut seurajohto selittelemään asiaa, kuinka näin yksinkertaisessa asiassa on voitu hölmöillä.

Joukkueen kausi on ollut alavireinen, mutta lupaavista nuorista koostuvassa Oilerissa uskotaan tulevaisuuteen. Joukkueessa on potentiaalia, mutta tämäntyyppisiin virheisiin ei tulevilla kausilla ole varaa.

Erikoiskampanja SuomiKiekko-sivuston lukijoille: Tarjoamme ”Maailmanmestarit 2011” Tupla-DVD:n kaikille Unibetin uusille asiakkaille ILMAISEKSI! Samalla sinä kuittaat jopa 100 euron bonuksen! Osallistu kampanjaan ja lue tarkemmat ohjeet täältä!