Peltonen jälleen maajoukkuepaidassa – "Näihin pitää innostua"

Ville Peltonen liittyi maajoukkueleirille kuluvan viikon alussa taistelemaan MM-kisapaikasta. Vuoden 1995 MM-sankari edustaa joukkueen kokeneempaa kaartia.

Peltonen oli Suomen ykkösketjussa torstain pelissä Norjaa vastaan. Paikkoja maaleihin oli runsaasti useiden ylivoimien ansiosta, ja lopulta Peltosen onnistui avaamaan Suomen maalitilin kolmannen erän alussa. Peltosen maalin perään Suomi sai nopeasti kaksi lisää, ja loppulukemiksi kirjatiin Suomen 3-1-voitto.

– Aika vaikeata oli ensimmäinen erä. Ihan henkilökohtaisesti ja monella muullakin pitkä tauko peleistä. Ihan perus pelituntuma – haltuunotot ja syötöt – olivat rytmitöntä hommaa. Mutta peli parani koko ajan ja saatiin otetta siihen. Hirveä määrä jäähyjä tietysti. Tuomarilinja suosi meitä tänään, Peltonen kertoi ottelun kulusta Canal+:lle.

Viime kevään MM-kisat jäivät Peltoselta väliin loukkantumisen vuoksi. HIFK:n kausi päättyi pettymykseen, mutta virtaa löytyi vielä myös Leijonapaitaan.

– Ei tässä mitään tarvitse miettiä. Hyppäsin mukaan porukkaan ja teen hommat hyvin joka päivä. Maaottelut on aina maaotteluita, kyllä näihin pitää innostua. En ollut aiemmin pelannut Rovaniemellä enkä myöskään Vaasassa, ihan makeata.

Suomi kohtaa Norjan tänään toistamiseen. Pelipaikkana nyt Vaasa.