Pelicansin kolme haastetta illalle – Näissä pitää parantaa!

Pelicans pelaa tänään kotihallissaan selkä seinää vasten. JYP johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 3-1, ja on voiton päässä Kanada-maljasta. Pelicansin pelissä on kolme osatekijää, joissa se jää ratkaisevasti JYP:stä jälkeen:

1. Maalivahtipeli: Pelicansilta tulessa tänään on kolmosmaalivahti, 17-vuotias Janne Juvonen. Juvonen – huolimatta hyvästä sisääntulosta edelliseen peliin kesken kamppailun – on suuri kysymysmerkki joukkueelleen.

JYP:llä puolestaan on laittaa kehiin liigakevään paras maalivahti Riku Heleniuksen muodossa. Ei riitä, että JYP:llä on loistava viisikkopuolustus, mutta perään kun laitetaan huippuitsevarma Helenius, niin ei ihme mihin suuntaan mestaruusjuna puksuttaa..

2. Erikoistilanteet: JYP on istunut finaaleissa enemmän jäähyllä, mutta on tehnyt enemmän ylivoimamaaleja kuin Pelicans. Tämän lisäksi JYP on onnistunut myös kaksi kertaa alivoimalla neljässä pelissä.

JYP on ainoa joukkue playoff-peleissä, joka on onnistunut alivoimalla maalinteossa. Kaiken kaikkiaan se on tehnyt viisi maalia alivoimalla kevään playoffeissa. Odotukset lepää pääasiassa Pelicansin ykkösketjun Arttu Luttinen-Ryan Lasch-Tero Koskiranta -varassa

3. Viimeistelyteho: Pelicans on laukonut enemmän kuin JYP, mutta sihti on ollut hakusessa. Pelicansilta, varsinkin sen kärkipelaajilta, odottaisi parempaa tehokuutta maalipaikoissa.

Pelicans on tehnyt neljässä finaalissa vain 9 maalia, joista melkein puolet edellisessä 4-5-tappio-ottelussa. Ongelmana vedoissa on JYP:n hyvä puolustussapluuna, joka ei anna tilaa parhaalta maalitekosektorilta, ja jos tilaa löytyykin loput hoitaa JYP-vahti Riku Helenius.

Näissä kolmessa asiassa Pelicansin on parannettava peliään, mikäli he aikovat jatkaa taisteluaan Kanada-maljasta.

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon!