Leijonien joukkueessa on odotuksiin nähden vähän NHL-pelaajia. MM-leirityksien alkaessa Leijona-valmennus Jukka Jalosen johdolla odotti, että tänä vuonna nähtäisiin enemmän NHL-pelaajia Leijonissa kuin viime vuonna.

Joukkueeseen kuitenkin lopulta nimettiin vain neljä NHL-pelaajaa: Valtteri Filppula, Jussi Jokinen, Mikko Koivu ja Kari Lehtonen .

Viime kevään joukkueessa oli viisi NHL-miestä ja toissa keväänä neljä. Vuosien 2003-2008 MM-kisoissa NHL-pelaajat miehittivät suurimman osan kokoonpanosta.

Tänä keväänä syynä vähään NHL-pelaajien määrään on useiden pelaajien kieltäytyminen MM-kisoista eri syihin vedoten sekä kahden leirityksessä mukana olleen NHL-pelaajan, Petteri Nokelaisen ja Lennart Petrellin pudottaminen lopullisesta joukkuesta.

Eniten suomalaispelaajia tulee Itä-Euroopan ammattilaisliigasta KHL:stä eli 12 kappaletta. SM-liigasta pelaajia on kuusi ja Ruotsin Elitserienistä kolme kappaletta.

Viime kevään maailmanmestarijoukkueessa SM-liiga oli eniten edustettuna yhdeksällä pelaajalla. Seuraavana tuli KHL kahdeksalla pelaajalla.

Pelaajat liigoittain:


12 KHL:stä:

Juuso Hietanen, Jarkko Immonen, Niko Kapanen, Leo Komarov, Petri Kontiola, Lasse Kukkonen, Mikko Mäenpää, Janne Niskala, Antti Pihlström, Karri Rämö, Anssi Salmela, Petri Vehanen.

Kuusi SM-liigasta:

Mikael Granlund, Joonas Järvinen, Tuomas Kiiskinen, Janne Pesonen, Jani Tuppurainen, Ossi Väänänen.

Neljä NHL:stä:

Valtteri Filppula, Jussi Jokinen, Mikko Koivu, Kari Lehtonen.

Kolme Ruotsin Elitserienistä
:
Topi Jaakola, Jesse Joensuu, Mika Pyörälä.