Leijonien viimeiset maaottelut ennen MM-kisoja ovat nostaneet joidenkin pelaajien osakkeita ja laskeneet toisten. Muutamassa tapauksessa vastakkain ovat hyvät pelit viime aikoina sekä aiempien kausien suoritukset Leijona-paidassa.

Nousussa:

Tuomas Kiiskinen – Kaksi tärkeää maaliin kahteen EHT-voittopeliin. Nostanut profiiliaan vastustajien koventuessa. Löytyykö roolia MM-joukkueessa? Filppula nousee ykkösketjuun, kakkonenkin ehkä lyöty lukkoon. Kolmos-nelosketjuun rooleihin löytyy parempia pelaajia.

Mikko Mäenpää – Myös kaksi maalia EHT-turnaukssa. Osoittanut vahvuteensa niin hyökkäys kuin puolustussuuntaan.

Laskussa:

Janne Pesonen – Jos valitaan kisoihin, niin näytöt pääsiassa viime keväältä. Näkymättömin osa viime keväästä asti kasassa olleessa tehoketjussa Jarkko Immosen ja Mikael Granlundin kanssa. Haluaako Leijonajohto rikkoi ketjua?

Pasi Puistola – Sama kuin edelliseen. Palanen viime kevään maailmanmestarijoukkuetta, mutta näytöt tältä keväältä keskinkertaisia.

Myös monet muut pelaajat odottavat pelolla Leijona-johdon päätöksiä. Leijonien ryhmässä on tällä viikolla ollut 28 pelaajaa, ja lisäksi Valtteri Filppulan, Leo Komarovin, Anssi Salmelan ja Karri Rämön paikat kisajoukkueeseen ovat varmistettu jo.

Tämän viikon miehistöstä siis seitsemän pelaajaa putoaa ulos lopullisesta kisamiehistöstä, jonka koko on 25 miestä.