Kakkosmaalivahti Cory Schneider pelasi jo toisen perättäisen ottelun Vancouverin maalilla toissapäiväisessä Los Angeles-pelissä. Hän päästi yhden, torjui 43 ja valittiin ykköstähdeksi. Schneider torjui varmasti myös edeltävässä ottelussa, jossa hänen yksi päästämänsä maali oli tosin kaikki mitä vastustaja voittoon tarvitsi.

Roberto Luongo puolestaan päästi yhteensä seitsemän maalia kahdessa ensimmäisessä pudotuspeliottelussa. Jälkimmäisessä hänen torjuntaprosenttinsa oli vaatimaton 84,6.

Tilanne on hankala. Vancouver on nyt yhden tappion päässä putoamisesta ja valmennusjohdon on päätettävä peluuttaakko epävarmasti pelaavaa All Staria vai hyvässä iskussa olevaa kakkosta. Apuvalmentaja Rick Bowness sanoo, että Luongon penkittäminen edellisessä pelissä, joka olisi voinut olla kauden viimeinen, oli erittäin vaikea, kertoo The Canadian Press.

– Se oli varmaankin yksi vaikeimmista päätöksistä, jonka Alain (Vigneault, päävalmentaja) on joutunut tekemään. Mutta näin se vain oli.

– Ihmisillä ei ole aavistustakaan kuinka uskomattoman vaikea päätos se oli, koska meillä on niin paljon kunnioitusta Robertoa kohtaan – ei pelkästään maalivahtina vaan ammattilaisena ja miehenä, Bowness jatkoi.

Uutistoimiston mukaan huhut Luongon, 33, jatkosta Vancouverissa käyvät jo kuumina. Ongelmana on se, että hänellä on vuosikymmen rahakasta sopimusta jäljellä seuran kanssa. Schneider, 26, josta on kesällä tulossa rajoitettu vapaa agentti, tulee ansaitsemaan esityksillään palkankorotuksen ja sopimustarjouksia sekä nykyiseltä että muilta seuroilta, uutistoimisto uskoo.