Mikael Granlund teki kevään ensiesiintymisen leijonapaidassa, kun Leijonat voitti perjantaina Valko-Venäjän 5-0 Raumalla pelatussa ottelussa. Granland sai ottelussa syöttöpisteet Janne Pesosen ja Topi Jaakolan maaleihin.

Granlund ei liittynyt heti Leijona-ryhmään HIFK:n pelien loputtua, vaan jäi maajoukkuelääkärin suosituksesta nostamaan peruskuntoa pitkän sairastelun jäljiltä. Lepo näyttää tuoneen tulosta – mies pelasi kokonaisuudessaan hyvän ottelun.

– Ei se nyt vielä kauhean irtonaiselta tuntunut, mutta paremmin mitä kolme-neljä viikkoa sitten. Hyvällä tiellä ollaan, ja kun saa pelejä alle, niin se aukeaa enemmmän, Granlund kertoi Canal+:n haastattelussa.

Granlund viiletti samassa ketjukokoonpanossa, millä pelattiin viime kevään MM-kisat. Sentterinä Jarkko Immonen ja laidoilla Janne Pesonen sekä Granlund. Pelissä oli jonkun verran jo vanhaa kontaktia, mutta parannettavaa tietenkin myös oli.

– Ylivoimassa jäi paljon petrattavaa, se ei ollut hyvää tänään. Muutenkin sellaista kehittämistä, että ei tulisi niin paljon kiekonmenetyksiä. Kaiken kaikkiaan ok suoritus. Oli siisti pelata pitkästä aikaa yhdessä. Tästä jatketaan lauantaina.

Suomen muut maalintekijät perjantaina olivat Jarkko Immonen, Mikko Kousa sekä Antti Pihlström. Suomen maalilla pelasi Petri Vehanen, jolle koko ottelussa tuli kuusi (!) torjuntaa. Valko-Venäjän maalivahti Vitali Koval torjui 35 kertaa.

Leijonat kohtaa Valko-Venäjän toistamiseen lauantaina Tampereella.