Leijonilla runsaudenpula MM-maalivahtiehdokkaista – Kaksi jo varmistanut paikkansa

Leijonien MM-joukkueeseen on valittu kaksi maalivahtia: KHL-seura Ak Bars Kazanin Petri Vehasen ja  NHL-seura Dallas Starsin Kari Lehtosen kisapassit tullaan leimaamaan, kun kisat alkavat, maajoukkueen päävalmentajan Jukka Jalosen mukaan. Vehanen oli Suomen ykkösvahti viime kevään maailmanmestarijoukkueessa.

– Ensi viikon aikana selviää se, kuka on kolmas maalivahti Lehtosen ja Vehasen lisäksi, Jalonen kertoi MTV3.fi:lle sunnuntaina.

Kolmanteen pestiin on tyrkyllä todellisia huippunimiä. NHL:stä tarjolla olisi playoff-pelien ensimmäisellä kierroksella pudonnut San Jose Sharksin ykkösmaalivahti, parin vuoden takainen Stanley Cup-voittaja, Antti Niemi.

Euroopastakin olisi tarjolla todellisessa huippuvireessä oleva Karri Rämö, joka on johdattanut joukkueensa Avangard Omskin KHL:n mestaruusfinaaliin, Gagarin Cupiin, ja lähelle sen voittoa. Omsk johtaa paras seitsemästä -sarjaa voitoin 3-2, ja saattaa ratkaista voiton itselleen tänään pelattavassa kuudennessa finaalissa.

Sortilla on myös nyt maajoukkueen mukana oleva Joni Ortio sekä SM-liigan finaalivahdeista viime vuonna mukana ollut Pelicans Niko Hovinen sekä JYP:n Riku Helenius. Hovinen on kärsinyt playoff-pelien aikana enemmän tai vähemmän loukkaantumisista, mikä heikentää hänen mahdollisuuksiaan.

Mustana hevosena maalivahtikilpaan voidaan nimetä myös JYP:ssä mahtavaa playoff-kevättä pelaava rautahermo Riku Helenius, joka on pelannut 12 ottelua torjuntaprosentilla 94,35 ja päästänyt maaleja 1,80 keskiarvolla ottelua kohden.