Pietarin SKA:n, joka venäläismediassa laskettiin suurimmaksi KHL:n mestarisuosikiksi, kausi päättyi lopulta tylysti Dinamo Moskovan käsittelyssä.

SKA hävisi tiistaina maalein 1-6 ja välieräsarja meni Dinamolle puhtaasti 4-0. SKA:n päävalmentaja Milos Riha joutunee maksamaan lopputuloksen työpaikallaan, sillä sen verran kovat odotukset pietarilaisseuralla oli menestyksen suhteen.

Rihan tulevaisuudesta kuultaneen tuota pikaa, mutta fakta on, että joukkue alisuoritti materiaalinsa nähden ja rajusti. Millään muulla joukkueella ei ole vastaavaa yksilötaitoa kuin SKA:lla. Sen sijaan joukkuepelissä SKA oli valovuoden jäljessä ja tämän voi laittaa Rihan piikkiin.

– Jatkanko SKA:ssa? Älkää minulta kysykö. Joukkueemme on pelannut vuodesta toiseen paremmin ja paremmin, Riha sanaili pressitilaisuudessa 1-6-tappiopelin jälkeen.

– Ensin pääsimme pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, sitten toiselle, ja nyt konferenssifinaaliin. Se on historiallinen menestys. Toivottavasti ensi vuonna meitä odottaa Cupin finaali.

Dinamo Moskova pelaa siis finaaleissa joko Raimo Summasen Avangard Omskia tai Traktor Tsheljabinskia vastaan.