JYP voitti SM-liigan toisessa finaalissa Pelicansin maalein 6-2 ja tasoitti ottelusarjan 1-1:een.

Kotijoukkue JYP aloitti finaalin pirteästi ja käytti ensimmäisen tekopaikkansa hyväkseen. Ossi Louhivaara teki tarkalla laukauksella ottelun avausmaalin ylivoimalla.

Hurrikaanit jatkoivat maalitehtailua toisessa erässä. Ensin Eric Perrin teki 2-0 Harri Pesosen nappisyötöstä ja hetkeä myöhemmin ketjun kolmas lenkki Jani Tuppurainen teki isäntien kolmannen maalin. Pelicansin kavennuksen teki hienon sommitelman päätteeksi Teemu Rinkinen, mutta JYP osui kolmannessa erässä vielä kerran. Filip Riskan veto pienestä kulmasta yllätti maskissa olleen Pelicans-veska Niko Hovisen.

Kolmannessa erässä lopullisen niitin iski ylivoimalla Tuppurainen tekemällä 5-1-maalin. Pelicans teki vielä yhden lohdutusosuman, kun Pekka Jormakka teki vieraiden toisen maalin. Viimeisen maalin teki tyhjään maaliin JYP-kippari Juha-Pekka Hytönen.

Kahden maalin Tuppuraisen lisäksi JYPin suurimpia sankareita oli huippupelin pelannut maalivahti Riku Helenius.

Loppuottelusarja jatkuu torstaina Lahdessa.