Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosella on MM-kisojen miehistö pikku hiljaa muotoutumassa, mutta kysymysmerkkejä löytyy yhä eritoten NHL:n suunnalta.

Jalonen paljastaa MMkisat2012-sivustolle, missä tapauksessa kisapasseja jätetään turnauksen jo alettuakin leimaamatta tarkoituksena odottaa lisää NHL-apuja.

– Lähtökohta on lyödä joukkue lukkoon siinä vaiheessa, kun ensimmäinen kierros NHL:n playoff-peleistä on päättynyt. Mutta tässä maailmassa on tottunut siihen, että ei kannata mitään kiveen hakata ja lyödä selkää seinää vasten, Leijona-luotsi tietää.

– Jos me todetaan, että jollekin pelipaikalle tarvitaan yksi pelaaja ja meidän ei tarvitse leimata kaikkia passeja, niin voi olla että me odotetaan toinen NHL:n playoff-kierros. Tietenkin meidän pitää ynnätä se tarkkaan, milloin se kierros loppuu. Esimerkiksi jos sarja menee seitsemänteen peliin, niin onko se yhtäkkiä jo puolivälieriä tai välieriä mitä täällä pelataan, ja kannattaako sinne enää ottaa ketään.

Jalonen painottaa, että mitään keskivertomiestä ei jäädä odottamaan.

– Siinä tilanteessa pitää tulla jotain poikkeuksellista sieltä. Ja meillä on totta kai muutama pelaaja, jotka toisivat jotain poikkeuksellista NHL:stä. Mutta onko tarvetta lähteä odottamaan ja aiheuttamaan pientä epävarmuutta joukkueeseen. Sitä pitää meidän puntaroida. Se ei ole ykköslähtökohta missään nimessä, että passeja jätetään leimaamatta kisojen alettua.

Jukka Jalosen haastattelun voi kokonaisuudessaan lukea täältä!