Mestis-joukkue Kajaanin Hokki on tehnyt yksivuotiset sopimukset hyökkääjä Jevgeni Fofanovin ja maalivahti Tuomas Tolosen kanssa.

Venäläiselle Fofanoville tuleva kausi on kolmas Hokissa, joskin ensimmäisellä kaudellaan mies kävi lainalla alemmilla sarjatasoilla. Hokin päävalmentaja Petri Mattila kehuu vuolaasti ankarana työntekijänä tunnettua pelaajaa.

– Fofanovin kanssa kävimme keskusteluja viime kaudella ja hän osoitti sitoutumista yhteisiin asioihin kauden aikana. On positiivinen palkinto sekä joukkueelle että pelaajalle, että tämä yhteistyö jatkuu, Mattila iloitsee Hokin verkkosivuilla.

– Fofanov on myös hyvä alivoimapelaaja ja tuo fyysistä ulottuvuutta joukkueeseemme, Mattila lisää.

Maalivahti Tolonen on kajaanilaisseuran oma kasvatti. Hän on vielä juniori-ikäinen, mutta Mattila uskoo nuoreen mieheen.

– Tarkoitus on, että hän pelaa pääsääntöisesti A-nuorissa, mutta on meille maalivahtireservinä ajatuksella nuori kolmosvahti. Hän harjoittelee täysipainoisesti edustuksen mukana armeijan alkuun asti. Tolonen kävi ringissä jo viime kaudella, ja halusimme hänet sopimuspelaajaksemme, Mattila selvittää.