SM-liigan finaaliottelut käynnistyvät tänään maanantaina, kun Lahdessa vastakkain asettuvat Pelicans ja JYP. Kiekkolegenda Esa Tikkanen uskoo Pelicansin voittavan ensimmäisen ottelun Lahdessa, jossa yleisö odottaa mestaruutta kuin kuuta taivaalta.

”Tiki” menee ennustuksissaan niinkin pitkälle, että povaa lahtelaisille historiansa ensimmäistä mestaruutta – eritoten mikäli ykkösvahti Niko Hovinen pelaa.

– Finaalipeleissä maalivahtiosasto tulee ratkaisemaan, ja tässä Pelicans on erittäin vahvoilla, jos Hovinen palaa kaukaloon. Erittäin hienon kauden pelannut maalivahti on yksi liigan tärkeimmistä pelaajista, Tikkanen huomauttaa.

– Veikkaan, että Pelicans tulee viemään ensimmäisen mestaruutensa. Jos Hovinen on kunnossa, niin JYPin on erittäin vaikea saada kiekkoja Pelicansin maaliin, ”Tiki” jatkaa.

Kiekkolegendan mukaan titteli ei matkaa Lahteen kuitenkaan helpolla.

– JYPin vahvuus on joukkuepelaaminen, se pelaa erittäin tasaisesti. Uskon JYPin lähtevän Pelicansia vastaan samalla taktiikalla kuin mitä on nähty aikaisemmissa otteluissa: keskialueen sumputusta, jossa maalipaikkoja on vaikea tehdä.

– Pelicansin pitää pystyä rikkomaan tämä sumppu nopealla suunnanmuutospelillä, jota se on esittänyt tähänkin asti, Tikkanen ennustaa.

Runsaasti kertoimia ja livevetoa SM-liigan finaaleihin löytyy Unibetilta. Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!