Esa Tikkanen kritisoi Aravirtaa: "Kärpät painoi paniikkinappulaa"

SM-liigassa ratkaistaan tänään kaksi välieräpaikkaa. Unibetin jääkiekkoasiantuntija, game sevenien erikoismies Esa ”Tiki” Tikkanen antaa kritiikkiä Kärppien ja KalPan valmennukselle edellisten pelien hölmöilyistä. Tiki uskoo kotijoukkueiden etenevän tänään jatkoon.

Tikillä on vahva näkemys siitä, miksi Kärpät menetti kuudennessa ottelussa 2-0-johtonsa.

– Huikea Kärpät oli ensimmäiset 40 minuuttia täysin ylivoimainen, mutta sitten joukkue lopetti työnteon ja pelaamisen täysin. Aletaan kytätä ja suojella johtoa eikä karvata, vaikka pitäisi iskeä ratkaiseva lisämaali ja tappaa peli. Toki maalivahti Johan Backlundkin teki pari isoa virhettä, mutta siellä oli välillä kolme maalivahtia, kun pakit peruuttelivat liikaa miehen syliin.

– Ei ole ensimmäinen kerta, kun Hannu Aravirran joukkueelle käy näin. Mutta ei Kärpät ole ainoa joukkue, joka sortuu tähän. Myös KalPan olisi pitänyt luottaa pelitaktiikkaansa Bluesia vastaan täydet 60 minuuttia, Tiki näkee.

Tikkanen on yllättynyt KalPa-Blues-sarjan venymisestä seitsemänteen otteluun.

– En olisi uskonut Bluesista, että joukkue nousee vielä taistelemaan 0-3-tappioasemasta KalPaa vastaan. Huikea joukkue, kerta kaikkiaan. Bluesilla ei ole tänään mitään hävittävää, ja KalPa on vaikeassa paikassa. Nyt nähdään, mistä KalPa on tehty, legenda pohjustaa illan ottelua.

Erikoiskampanja SuomiKiekko-sivuston lukijoille: Tarjoamme ”Maailmanmestarit 2011” Tupla-DVD:n kaikille Unibetin uusille asiakkaille ILMAISEKSI! Samalla sinä kuittaat jopa 100 euron bonuksen! Osallistu kampanjaan ja lue tarkemmat ohjeet täältä!