Kiekkolegenda Esa Tikkanen povaa lauantain neljänteen SM-liigan loppuotteluun voittajaksi kotijoukkue JYPiä. ”Tiki” antaa veikkauksensa varsin yksityiskohtaisesti maalimäärää ja viimeisen osuman tekotapaa myöten.

– JYP pelaa juuri sillä tavalla, mihin viime vuosien menestys on perustunut: vahvaa raatamista neljällä tasaisella ketjulla, ja kruununa muutama huipputaitava yksilö. Nyt tukena on myös hurmoksellinen kotiyleisö, joka vie JYPin niukkaan voittoon. 3-1, ja viimeinen tyhjiin, Tikkanen ennustaa.

JYP anasti torstaina kotiedun itselleen hakemalla voiton Pelicansin kotiluolasta. ”Tiki” on aikaisemminkin korostanut JYPin vahvuutta kotikaukalossaan, ja hän sanoo Pelicansin tilanteen muuttuneen hankalaksi kotitappion myötä.

– Mikään ei ole kuitenkaan ratkennut, kunhan Pelicans-valmennus pitää silmänsä auki. Pelitavan viilaamisen lisäksi Kai Suikkasella olisi nyt myös kokoonpanomuutosten aika, Tikkanen lataa.

Justin Hodgmanilla on hirveä halu ratkaista ottelut, mutta hän ei saa apuja ketjukavereiltaan. Varsinkin Vili Sopanen on hyytynyt ja kadonnut kuvasta täysin. Myöskään JYPin ykkösnyrkin pysäyttämisessä ei ole onnistuttu lainkaan, joten jarruketjuosastoa olisi rukattava uusiksi, vastustajien parhaiden pelaajien pimentämiseen urallaan erikoistunut Tikkanen sanoo.