Unibetin kiekkokasvo ja -legenda Esa ”Tiki” Tikkanen lataa omat arvionsa kolmanteen mittelöön ja sanoo mielenkiintoisen pointin edellisestä pelistä.

SM-liigan finaalisarja jatkuu tänään torstaina, kun Pelicans kohtaa JYPin Lahdessa.

– Välipäivä tekee hyvää varsinkin Pelicansille ja Niko Hoviselle. JYP sai kuitenkin valtavasti uskoa vahvasta kotivoitosta, ja tulee pienellä yliotteella Lahteen. Pelicansin on näkemykseni mukaan kuitenkin pakko voittaa kotipelinsä tässä sarjassa, jos se aikoo mestariksi. JYP on niin hyvä kotonaan, Tiki pohjustaa.

– Vanha virsi, mutta totuus on Lahdessa edelleen se, että ensimmäiset 10–15 minuuttia määräävät pelin suunnan. Jos JYP pitää Pelicansin alussa nollilla, heidän voittomahdollisuutensa kasvavat. Tiukka taisto, joka menee niukasti kotijoukkueelle. Ennustukseni on 3–1-kotivoitto, Tikkanen povaa.

”Niko Hovinen ei ollut se sama”

JYP tasoitti tiistaina finaalisarjan hienolla 6–2-voitolla. Tikkasen mukaan JYP oli huomattavasti valmiimpi toiseen koitokseen, ja Pelicansilla puolestaan meni tuossa ottelussa monta asiaa pieleen.

Niko Hovinen ei ollut se sama, eleettömästi kiekot liimaava vahti kuin ensimmäisessä pelissä. Hän sylki paljon kiekkoja, ja JYPin hyökkääjät pääsivät huseeraamaan maalilla liian vapaasti. Tuliko back-to-back-peli Hoviselle liian nopeasti, olisiko ollut syytä lepuuttaa tuo peli? Vähän siltä vaikutti, Tiki pohtii.

– Pelicans pelasi kurittomasti ja jäähyili liikaa. Hyökkäyspäässä Pelicans ei päässyt riittävän hyvin sota-alueelle Riku Heleniuksen eteen. JYP puolestaan palasi omaan järkevään peliinsä: välillä lähdettiin hyökkäyksiin nopeasti, välillä hitaammin, kun ensimmäisessä pelissä mentiin JYPin näkökulmasta liikaa Pelicansin ehdoilla. Myös jyväskyläläisten ykkösketju heräsi, minkä tiedetään olevan aivan elintärkeää JYPin mestaruushaaveiden kannalta, legenda linjaa.