Panokset olivat kovat, kun Pelicans ja JYP mittelivät viidennessä SM-liigan finaalissa maanantaina.

Pelicansin valopilkku ensimmäisessä erässä oli vasta 17-vuotias maalivahti Janne Juvonen, joka piti maalinsa koskemattomana. Juvosen vyölle kertyi 10 torjuntaa, kun taas JYP-vahti Riku Helenius venyi 12 torjuntaan. Pelicansin Joonas Järvinen oli ainoa, joka onnistui yllättämään Heleniuksen ensimmäisessä erässä.

Toisessa erässä JYP tuli tasoihin Harri Pesosen voimalla. Pesonen onnistui Eric Perrinin syötöstä siirretyn rangaistuksen aikana. Pelicans-vahti Juvonen oli toisen erän lähes työttömänä (3 torjuntaa), kun taas Helenius venyi 10 torjuntaan.

Kolmas erä oli maaliton ja mentiin piinaavan jännittävään jatkoerään. Ratkaisu saatiin Eric Perrinin lavasta ajassa 66.58. JYP on Suomen mestari otteluvoitoin 4-1.