Peliyhtiö Unibetin lätkäkasvo ja pudotuspelien ehdoton asiantuntija Esa ”Tiki” Tikkanen antaa omat näkemyksensä puolivälieristä ja tämän hetken mestarisuosikeista.

HIFK:n faneille Tikillä on karua kerrottavaa.

– Uskon, että mestari vaihtuu. Tämän hetken kunnon perusteella JYP on aika lähellä, siinä voi olla kevään yllättäjä. Samoin Jokerit. Jos IFK kaatuu, ei joukkueelle ehkä löydy pysäyttäjää. KalPaan en usko: joukkue on aika pienikokoinen, ja maalivahti Mikko Koskisen pelit ovat menneet ylös alas, Tiki ennakoi Unibetilla.

– Tuomarilinja on kuitenkin isossa osassa koko playoffsien kannalta. Jos saa pelata kovaa ja lyödä vähän lujempaa kuin runkosarjassa, pienikokoiset joukkueet kuten KalPa ja Kärpät ovat vaikeuksissa, viiden Stanley Cupin mies povaa.

”Playoffsit ovat aivan oma maailmansa”

– Heti ensimmäisellä kierroksella pelataan huipputasaisia sarjoja, joista moni voi mennä seitsemänteen otteluun. Odotan pelin tason nousevan, taistelua ja nälkää pitää löytyä nyt joka äijältä.

– Tässä vaiheessa kautta on aina syytä muistaa, että playoffsit ovat aivan oma maailmansa. Runkosarjan menestys ei merkitse yhtään mitään, ja pelin luonne muuttuu huomattavasti fyysisemmäksi – kunhan vain tuomarit antavat pelata!, Tiki muistuttaa.

Erikoiskampanja SuomiKiekko-sivuston lukijoille: Tarjoamme ”Maailmanmestarit 2011” Tupla-DVD:n kaikille Unibetin uusille asiakkaille ILMAISEKSI! Samalla sinä kuittaat jopa 100 euron bonuksen! Osallistu kampanjaan ja lue tarkemmat ohjeet täältä!