Anaheim sai hieman balsamia haavoihinsa voittamalla sarjakärki St. Louisin kotonaan 4-3. Saku Koivu syötti Anaheimin toisen, mutta Teemu Selänne, jonka pistehanat ovat tuntuneet täysin kuivuneen kauden lopussa, jäi taas ilman tehomerkintöjä.

Koivun ja Selänteen ketju oli kuitenkin pelissä ratkaisevassa roolissa, sillä ankkojen pappaketju Jason Blaken toimesta ratkaisi pelin vajaat kuusia minuuttia ennen summeria.

– Pieni herkkupala. Me kaikki olemme voittaneet Masterton-palkinnonkin. Me kaikki olemme päässeet yli jostakin haasteesta, Blake sanoi LA Timesin mukaan.

Kiekko itse asiassa näytti osuneen Selänteeseen ennen maaliin menoa, mutta video osoitti toisin. Blake kertoo jutelleensa siitä penkillä.

– Mä sanoin: ”se meni susta sisään, eikö?”. Teemu vastasi: ”jotakin osui minuun. Mutta heillä on se videolla, joten pitää tsekata”.

Voitosta ei Anaheimille juuri hyötyä ole; joukkue on kaukana pudotuspelien ulkopuolella. Enintäänkin peli osoitti jälleen sen, että Ducksissa ero teoreettisen ja todellisen kyvykkyyden välillä on liigan suurimpia ellei suurin. St. Louis jatkaa sarjakärkenä.

SM-liigan ratkaisupeleihin saat lisäjännitystä Nordicbetin vetokohteilla. Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!