Lehtonen torjui Jokisen ja Calgaryn – "Jatkamme painamista"

Kari Lehtonen ja Miikka Kiprusoff ottivat toisistaan mittaa Dallasin ja Calgaryn kohtaamisessa viime yönä. Ottelu päättyi erittäin tasaisten vaiheiden jälkeen teksasilaisvieraille rangaistuslaukauksilla 3-2.

Lehtonen, jolle merkittiin syöttöpiste Dallasin ensimmäiseen maaliin, torjui ottelussa 36 laukausta ja Kiprusoff 38. Kumpikaan maalivahdeista ei päässyt ottelun tähdistöön.

Dallasille voitto kilpailijasta oli makoisa; seura ohitti jo San Josen seitsemännestä sijasta lännessä, kun taas Calgaryn tilanne kilpailussa pudotuspelipaikoista muuttui hieman vaikeammaksi Coloradon voitettua oma ottelunsa. Calgary on nyt kolmen pisteen ja kolmen joukkueen päässä viivasta.

– Me jatkamme painamista. On vielä paljon kiekkoa pelattavana, paljon pisteitä saatavana. Meidän täytyy nyt saada aikaan voittoputki. Me tiedämme, että meidän täytyy voittaa iso osa jäljellä olevista otteluista, mutta me uskomme, että voimme tehdä sen, sanoi Jarome Iginla Calgary Heraldin mukaan.

Calgary-valmentaja Brent Sutter kertoi mikä ottelussa meni pieleen.

– Illan jälkeen voi puhua rangaistuslaukauskisasta, tai mistä vaan haluaa, mutta erikoistilanteet tekivät erot joukkueiden välillä. He saivat alivoimamaalin ja ylivoimamaalin.

Rangaistuslaukauskisa päättyi heti neljän pelaajan jälkeen kun Dallas onnistui molemmillaan ja Calgaryn Olli Jokinen ja Alex Tanguay epäonnistuivat omissaan.