Kärpät sai itselleen kotiedun, kun joukkue haki vierasvoiton Lahdesta lukemin 4-1. Otteluvoitot ovat Kärpille nyt 2-1.

Kärpät oli kaatunut ensimmäisessä Lahden ottelussa rumasti 5-0-lukemin, mutta kotivoitto oli tuonut uutta eloa joukkueeseen toden teolla.

– Meiltä oli monta astetta parempi kuin ensimmäinen peli. Selvittiin yhdellä takaiskumaalilla alussa, ja pyrittiin lähtemään aggressiivisesti liikkeelle, Kärppä-luotsi Hannu Aravirta kertoi Pelicans TV:ssä.

– Tiesimme, että meidän pitää jossain vaiheessa voittaa Lahdessa jos haluamme jatkoon. Viimeksi meidät yllätettiin housut kintuissa. Nyt oltiin valmiimpia.

Kärppien erikoistilannepelaaminen toimi sekä yli- että alivoimissa. Pari maalia ylivoimalla yleensä antaa ratkaisun avaimet otteluun.

– Ylivoimille pitää antaa täysi kiitos. Enää ei pysty harjoittelemaan muuta, kuin istumaan fläpin ääressä. Ylivoimakentät olivat sopeuttaneet peliään Pelicansin aggressiiviseen boksiin ja saatiin tulosta.

Aravirta jakoi voitosta vielä kiitokset omalle maalivahdilleen Johan Backlundille.

– Pelicansillakin oli ylivoimalla paikkoja vaikka miten paljon, mutta tolppien välissä oli tärkeä ukko. Puoli tusinaa ihan huippu seivejä, jotka olivat erittäin isossa roolissa otteluvoiton takana.

SM-liigaan saat lisäjännitystä Nordicbetin vetokohteilla. Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!